Tot ce trebuie să știi despre desfundarea canalizării

desfundare canalizare

Desfundare canal

Canalizarea este unul dintre aspectele esențiale ale unei locuințe, responsabilă pentru evacuarea apei uzate și menajere. Cu toate acestea, din diverse motive, canalizarea poate deveni blocată sau infundată, cauzând disconfort și probleme în gospodărie. În acest articol, vom explora cauzele comune ale blocării canalizării, metodele de prevenire și soluțiile pentru desfundarea eficientă a canalizării.

Cauzele blocării canalizării

Blocarea canalizării poate fi cauzată de mai multe factori, printre care se numără:

 1. Depunerile de reziduuri: Resturile alimentare, grăsimile și alte reziduuri menajere pot adera la pereții canalizării în timp, formând depuneri care pot bloca fluxul de apă.
 2. Păr și fire de animale: În special în băi și dușuri, părul și firele de animale de companie se pot acumula în scurgerea canalizării, formând blocaje.
 3. Obiecte străine: Obiectele solide, cum ar fi jucăriile copiilor, prosopurile sau alte articole, pot fi accidental căzute în toaletă sau în chiuvetă, blocând canalizarea.
 4. Rădăcini de arbori: În unele cazuri, rădăcinile arborilor din apropierea rețelei de canalizare pot pătrunde în conducte, cauzând blocarea lor.

Metode de prevenire

Prevenirea blocării canalizării poate fi realizată prin adoptarea unor măsuri preventive simple, cum ar fi:

 • Utilizarea grătarelor de scurgere: Instalarea unui grătar de scurgere în chiuvetă, baie și duș poate preveni intrarea părului și a altor resturi solide în canalizare.
 • Evitarea vărsării de grăsimi: Evită să arunci grăsimi sau uleiuri în chiuvetă, deoarece acestea pot solidifica și pot forma depozite în conducte.
 • Utilizarea filtrelor pentru chiuvetă: Folosirea unui filtru special pentru chiuvetă poate opri reziduurile solide să intre în canalizare.

Soluții pentru desfundarea canalizării

În cazul în care canalizarea se blochează, există mai multe soluții pe care le poți încerca:

 • Utilizarea unui piston sau a unei pompe de canalizare: Aceste instrumente pot fi utilizate pentru a crea presiune și a forța deblocarea canalizării.
 • Folosirea unui cablu de canalizare: Un cablu de canalizare, cunoscut și sub numele de „sling” sau „snake”, poate fi introdus în canalizare pentru a elimina blocajul manual.
 • Folosirea unor soluții chimice de desfundare: Există mai multe soluții chimice disponibile pe piață care pot dizolva depunerile și pot desfunda canalizarea. Este important să urmezi instrucțiunile de pe ambalaj pentru a evita deteriorarea conductelor sau a provoca daune.

În concluzie, desfundarea canalizării poate fi necesară în anumite situații și poate fi gestionată cu succes utilizând metode preventive și soluții eficiente. În cazul în care blocajul persistă sau dacă nu ești sigur de cum să procedezi, este recomandat să apelezi la un specialist în canalizare pentru a rezolva problema.

Formular cerere ofertă Cere ofertă de preţ

  Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.